Sharp-Shinned Hawk

Nick Saunders / Flickr / Používa sa so súhlasom

Jedným z najbežnejších dvorných jastrabov je jastrabovitý jastrab agilný dravec, ktorý sa živí malými vtákmi, ako sú pěnkavy a vrabce. Tento člen rodiny Accipitridae však môže byť mätúci a vtáci sa musia starostlivo pozerať, aby sa cítili istí, že identifikujú tohto dravca. Našťastie tento prehľad obsahuje všetko, čo potrebujete, aby ste lepšie porozumeli jastrabovi s ostrými leskami.

Rýchle fakty

  • Vedecký názov : Accipiter striatus
  • Všeobecný názov : Sharp-Shinned Hawk, Sharpie
  • Životnosť : 2-4 roky
  • Veľkosť : 9-13 palcov
  • Hmotnosť : 3-7 uncí
  • Rozpätie krídla : 23 palcov
  • Stav ochrany : Najmenej obavy

Sharp-Shinned Hawk Identification

Dravá štruktúra tohto vtáka s jeho krátkym, zakriveným účtom označeným žltým cere, jeho veľkými dráhami a jeho celkovým tvarom ho jasne identifikuje ako dravca, ale hovorí, ktorý dravec môže byť výzvou. Pohlavia je podobné, hoci ženy majú tendenciu byť podstatne väčšie ako muži. Hlava a chrbát sú stredne až tmavo šedé a biele prsia sú husto pruhované hrdzavými červenými alebo hnedými pruhmi. Dlhý chvost má štvorcový hrot, tmavošedé vodorovné pruhy a tenký biely hrot, hoci biely hrot sa môže časom opotrebovať. Nohy sú jasne žlté a veľmi tenké, s výrazným ostrým hrebeňom, ktorý dáva týmto vtákom meno. Dospelé vtáky majú červené oči, zatiaľ čo mláďatá majú žlté oči. Mladiství jahňatá s ostrými leskami majú tiež na hrudi menej zreteľné zabarvení a môžu mať slabé biele pruhy obočia. Ich sfarbenie prsníkov je skôr hnedasté než červené sfarbenie dospelých.

Hawks spoliehajú čiastočne na stealth zachytiť ich korisť a zvuky sú zriedkavé. Ostro jastrabí jahňatá, keď dôjde k ohrozeniu hniezda, budú volať tvrdý alarm „kee-kee-kee“ alebo „kik-kik-kik“.

Sharp-Shinned Hawk vs. Cooper's Hawk

Títo dravci sa ľahko zamieňajú s veľmi podobným jahňom Cooperovým a môže byť náročné rozlíšiť týchto dvoch rozpadákov. Ostré jatočné jastraby sú výrazne menšie, aj keď malé jahňatá jahňatá Cooperové môžu mať rovnakú veľkosť ako veľké jatočné jelenice ostré. Sharpies majú úzke boky a proporčne väčšie hlavy ako bratranci Cooperovcov a jastrabovité jastrabice majú tiež tenšie nohy. Štvorcové rohy na chvoste jastrabovitého jastrabu sú dobrým vodítkom pre ich identifikáciu, pretože jatočné jahňatá Cooper majú výrazne zaoblené chvosty a jahňatá Cooper majú tiež zreteľne zakrytý vzhľad a bledšie šupky kontrastujúce s ich hlavou, zatiaľ čo jastrabovité jahňatá sú viac rovnomerne zafarbené. Pretože ostrosti sú menšie, konzumujú tiež menšiu korisť ako Cooperove jastraby.

Ako povedať, Cooper a Sharp-Shinned Hawks Okrem

Sharp-Shinned Hawk Habitat and Distribution

Ostré pazúriky sú bežné v lesných oblastiach a na otvorených nížinách po celých Spojených štátoch, južnej a západnej Kanade, Mexiku a Strednej Amerike. Tieto vtáky sú ľahko viditeľné v prímestských oblastiach, kde sa nachádzajú nejaké stromy, a nachádzajú sa v mestských a prímestských parkoch.

Vzor migrácie

Populácie jastrabov severných s ostrými leskami sa budú sťahovať na juh v zime, ale počas celého roka môžu byť prítomné vtáky v západných pohoriach Utah, Wyoming, Colorado, Montana, južný Idaho, severná Kalifornia, Washington a Oregon.

správanie

Rovnako ako všetky dravé vtáky aj jastrabi s ostrým leskom budú stúpať nad svoje územie, aby našli korisť. Pravdepodobne sa živia na zemi po odchytení vtáka, myši alebo iného malého cicavca a po kŕmení môžu zostať na zemi niekoľko minút. Budú sa usadiť v oblastiach s dobrou viditeľnosťou, aby lokalizovali kŕmenie, a často urobia krátke, blízke lety cez kríky alebo hustú kefu, aby vyletili malé vtáky do letu, aby sa ľahšie chytili.

Dlhý chvost a zaoblené krídla jastrabovitých jastrabov im poskytujú vynikajúcu manévrovateľnosť cez hustú kefu a stromy v snahe o korisť.

Diéta a kŕmenie

Sú to mäsožravé vtáky, ktoré jedia malú korisť, vrátane myší a iných malých cicavcov, ako aj malé vtáky, ako sú napríklad vrabci a pěnkavy. Budú tiež útočiť na mláďatá a iné mladé vtáky skôr, ako dorastú príliš veľké na to, aby jastrabi mohli úspešne zajať, a súčasťou ich stravy môže byť aj veľký hmyz. Po kŕmení musia jastrabi s ostrým leskom odpočívať, aby strávili svoju korisť, a potom znovu zregenerujú pelety nestráviteľných častí, ako sú kosti, kožušina a perie.

hniezdenia

Samice jastrabovitých jastrabov stavajú plošinové hniezdo a ročne zvyšujú jednu mláďa 3 až 5 mladých mláďat ročne. Mužský partner môže pomôcť zhromaždiť vetvičky na hniezdny materiál, ale žena robí väčšinu stavby hniezda. Hniezda sú zvyčajne umiestnené 10 až 60 stôp nad zemou v pevnom strome a rovnaké hniezda sa môžu každý rok znovu použiť alebo znovu postaviť.

Vajcia a mláďatá

Oválne vajcia jastrabca s ostrým leskom sú belavé alebo bledomodré a sú označené tmavými škvrnami. Vajcia sa musia inkubovať po dobu 30 - 35 dní a väčšinu inkubácie vykonáva rodička. Mláďatá vtákov zostávajú v hniezde ďalších 25 až 27 dní, hoci mladí muži typicky hniezdo opustia pred svojimi sestrami. Rodiče samčieho a samičieho chovu budú hniezdiť.

Ochrana ostrých jeleňov

Títo dravci sa nepovažujú za ohrození ani ohrození, ale sú ohrození rôznymi hrozbami, ktoré ovplyvňujú všetkých dravcov. Nesprávne použitie pesticídov, najmä insekticídy a rodenticídy, ktoré otrávia svoju korisť, môže tiež kontaminovať a dokonca zabíjať jastrabovité jelenice. Pretože títo dravci prenasledujú malé vtáky a sú bežné v prímestských oblastiach, sú tiež náchylní na štrajky okien.

Tipy pre Backyard Birders

Pretože jastrabovité jahňatá sa živia menšími vtákmi, priťahujú ich záhrady a záhrady, kde sa živia vrabce, holubice a iné malé vtáky. Ak sú oblasti kŕmenia viditeľné zo vzduchu, jastrabmi sú častejšie návštevníci. Mnoho vtákov na záhrade radšej podniká kroky na ochranu vtákov na záhrade pred jastrabmi, než aby im umožnilo ľahké kŕmenie. Pridanie vlasu kefy do krajiny je jednoduchý spôsob, ako zabezpečiť bezpečný ústup pre menšie vtáky bez poškodenia jastrabov.

Ako nájsť tohto vtáka

Pretože dravci sú pomerne osamelí, je ťažké ich nájsť. Návšteva prírodného centra mestského parku alebo prírodnej rezervácie s vyhradeným priestorom na kŕmenie môže viesť k pozorovaniu ostrých jastrabov, keď sa vtáky dozvedia o jednoduchých jedlách na kŕmnych staniciach. V opačnom prípade by si vtáci mali dávať pozor na ostro jastrabovitých jastrabov na okrajoch lesov alebo na návštevu svojich vlastných kŕmidiel.

Preskúmajte ďalšie druhy v tejto rodine

Rodina vtákov Accipitridae je veľká zbierka dravcov s viac ako 240 druhmi jastrabov, šelem, orlov, drakov a zajacov. Medzi známych príbuzných jastrabovitých jastrabov patria:

  • Cooper's Hawk
  • Hawk červený
  • Plešatý orol

Nenechajte si ujsť žiadny z našich ďalších profilov voľne žijúcich vtákov pre zábavné fakty a informácie o všetkých vašich obľúbených druhoch!